hillakakku%20%283%29.jpgpuollivalmiskakku.jpg

Tällä tavalla kakku valmistuu nopeasti, saat siitä juuri haluamasi lautasen kokoisen kakun tekemällä suikaleita haluamasi määrä. Lisäksi kakku on helppo valmistaa ja ennenkaikkea lopputulos on todella maukas.


Kakun voi myös pakastaa.  Näin sinulla on pahan päivän varalle aina kakku valmiina. Täytä kakku valmiiksi, kääri se ensin voipaperiin ja sitten folioon ja laittaa vielä pussiin. Sulata pakastettu, täytetty kakkupohja hitaasti jääkaapissa. Koristele sulaneena haluamallasi tavalla ja mehevä kakku on valmis tarjottavaksi.

Itse paistan kaiken leivinuunissa, joten pellitkin ovat puolitoista kertaa tavallista sähköuunipeltiä suurempia. Tämä ohje on tehty leivinuunipellillä paistamista ajatellen. Mikäli haluaa paistaa sähköuunissa, tulee annosta vastaavasti pienentää. Suluissa on sähköuunipeltikoon annos.

Tässä todella helppo ja nopea kakun valmistus tapa ja kakku on todella hyvää.


Kuohukerma ei mielestäni sovi täytekakkuun, sen rakenne rikkoutuu herkästi ja tuloksena on "hento" ja ryynimäinen vaahto. Lisäksi kuohukerma ei kestä säilytyksessä hyvänä yhtä kauaa, kuin esim. vispikerma. Itse ostan kerman tukusta litran purkeissa, kerma on samalla laktoositonta ja siitä tehty kakku käy siten myös laktoosi-intolerantikoille.  Tästä kermasta tulee kestävä ja kauan hyvänä säilyvä pursotus kakulle.


Kuvan mukaiseen kakkuun tarvitset

6 (4) munaa
1,5 (1) dl sokeria
3/4 (1/4) dl perunajauhoa
1,5 (1) dl vehnäjauhoa
2 (1) tl vaniljasokeria
2 (1) tl leivinjauhetta

Kostutukseen: sokerivettä tai hedelmämehua
Töytteeksi: masikkahilloa ja kermavaahtoa (vispi)
Kuorrute ja koristelu: kermavaahto ja mansikat

Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi yleiskoneen suurimmalla nopeudella.  Sekoita sillä aikaa kuivat aineet kulhossa, säädä yleiskoneen nopeus pienimmälle ja lisää kuvat aineet siivilän läpi vaahtoon, sekoita kunnes ovat sekaisin. Vältä tässä vaiheessa kovaa vatkaamista ja taikinan "kolistelua" vaahto laskeutuu herkästi ja sen seurauksen pohja ei nouse.

 

Levitä taikina lastalla leivinpaperilla vuoratulle pellille.




Paista uunissa 225 astetta noin 8-10 minuuttia




Kumoa kypsä pohja leivinliinan päälle pöydälle. Peitä toisella leivinliinalla ja jätä jäähtymään.

Keitä vesi ja lisää kuuman veden sekaan sokeria haluamasi määrä ja anna seoksen jäähtyä.  Kostuta siveltimellä  jäähtyneen kakun pinta tasaisesti joka paikasta kosteaksi.


Levitä hillo kakkulevylle ja hillon päälle vaahdotettu ja sokerilla ja vaniljasokerilla makeutettu kermavaahto varovasti niin, että hillo ja kermavaahto eivät sekoitu keskenään, näin tehden valmiissa kakusta. leikatessa, on siisti valkoinen ja punainen raita



Mikäli pohjia on useita ja haluat isomman kakun, kannattaa työ tehdä sarjatyönä



Leikkaa sahateräveitsellä kakkulevy pituussuunnassa kuuteen (6) yhtä leveään osaan

 
Ota yksi suikale ja rullaa se varovasti rullalle, ettei täyte pursua ulos ja  nosta tämä palanen kakkulautaselle kaksinkertaisen voipaperin päälle



Lähde kasvattamaan kakkua lumipallon tapaan kiertäen aina seuraavan suikaleen kakun ympärille



Tee kakusta haluamasi kokoinen.  Kääri kakku voipaperiin ja laita kakkukupu päälle ja jätä jääkaappiin seuraavaan päivään, jolloin maut ehtivät tasottua ja kosteus levitä tasaisesti koko kakkuun, jolloin tuloksena on todella mehevä lopputulos



Seuraavana päivänä levitä kermavaahtoa ohuelti kakulle, niin että pinta peittyy, tämä toimii "liimana" pursotuksille, joka sitten pysyy paremmin vaahdon päällä

Tässä vaiheessa ota toinen voipaperi kakun alta pois leikkaamalla kakun reunaa pitkin, jätä alimmainen paikoilleen. Näin saat aikaan siistin aikaan lopputuloksen.


MANSIKKAKAKKU
Pursota kermavaahtoruusukkeita kakulle ja koristele mansikoilla
 
KIILLEKAKKU
Levitä kakun pinnalle ensin hilloa, sen jälkeen haluamasi marjat tai 
hedelmät. Valmista kiille  hillosokerista pakkauksen ohjeen mukaan, jäähdytä hieman ja levitä kakulle. Pursota kermapursotukset ympärille
vadelmakakku.jpg


PERSIKKAKAKKU
Pursota kermavaahtoa sektoreiksi kakun pinnalle. Koristele sektorit persikka ruusukkeilla. Pursota kermavaahtoruusukkeita kakun ympärille ja leikkaa alla oleva voipaperi vähän kakkua suuremmaksi. Siisti kakkun reunat

MARSIPAANIKAKKU

Levitä voikiisseliä ensin kakun pinnalle, näin marsipaani ei vety niin helposti. 

Kauli sitten marsipaani ohueksi levyksi ja nosta kakulle, koristele

haluamallasi tavalla.

marsipaanikakku%20%282%29.jpg

Kakku on valmis nautittavaksi

Tällä menetelmällä valmistuu myös gluteeniton täytekakku.  

Tällä tavalla kakku valmistuu nopeasti, saat siitä juuri haluamasi lautasen kokoisen kakun tekemällä suikaleita haluamasi määrä. Lisäksi kakku on helppo valmistaa ja ennenkaikkea lopputulos on todella maukas.

Kakun voi myös pakastaa.  Näin sinulla on pahan päivän varalle aina kakku valmiina. Täytä kakku valmiiksi, kääri se ensin voipaperiin ja sitten folioon ja laittaa vielä pussiin. Sulata pakastettu kakkupohja hitaasti jääkaapissa. Koristele sulaneena haluamallasi tavalla ja mehevä kakku on valmis tarjottavaksi.